Motive de deceptie
Motive de deceptie, suparare, frustrare, nefericire, neimplinire, argintul viu, pieirea lumii etc… In cele mai multe cazuri este vorba de felul in care ne mintim, supusi fiind ego-ului nostru. Vedem in jurul nostru atat de multe persoane nefericite, noi insine trecand de multe ori prin astfel de etape pentru ca, la un moment dat, am inteles gresit fericirea sau iubirea.
Lasandu-ne condusi de atasamente si ego am crezut ca fericirea inseamna un anumit lucru – sa zicem o relatie (sau o etapa a relatiei, cum ar fi casatoria sau nasterea unui copil), ceva material (un telefon anume, o masina, o suma de bani, o casa), un grup de prieteni sau pur si simplu prezenta cuiva. Dorinta de a poseda, transpusa prin atasamente ne poate face de multe ori sa credem ca interesul imediat, de moment inseamna fericirea – sa ai cu cine sa vorbesti sau pe cine sa tii in brate. Ei bine, toate acestea, netrecute prin filtrul interior nu duc la nimic bun. Practic, ne cream iluzii, fugim dupa ele, le traim iar dupa ce se consuma realizam ca sunt in punctul de unde am pornit, doar ca a trecut un an sau mai mult.
Motive de deceptie sunt toate acele motive care nu sunat manate de dorinta de a poseda, de a avea. Lucrurile curg in mod natural, evident, cu efortul nostru si prin meritul nostru iar ceea ce ni se cuvine este pus deoparte – problema este ca linia de demarcatie dintre ceea ce este predestinat si atasamente este foarte fina iar doar aceia care pot face un pas in spate, se pot detasa, au ochi sa vada realitatea.
Cum se spune, acela care iubeste cu adevarat pe cineva il lasa sa plece daca asta isi doreste – daca analizezi dorintele tale cu un astfel de gand ai sanse mari sa vezi clar daca actionezi prin iubire sau atasament
Exista un autor care scrie foarte simplu, scurt si frumos despre buna intelegere in cuplu – un titlu interesant aici.
Mai multe detalii in materialul video.
Pe curand,
Valentin Sen